Translate

Lyssna

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Carina arbetar som vårdhundsförare

Det är väldigt roligt att arbeta som vårdhundsförare, det är det bästa jobbet man kan ha. Jag får se hur människor utvecklas och hur de tar sin oförmåga och förvandlar den till en förmåga istället.

Carina

"Alla är så glada att få träffa hundarna och man ser vilken glädje de sprider"

I mitt arbete som vårdhundsförare ute i dagliga verksamheter och i social psykiatrin arbetar jag utifrån remisser från arbetsterapeuter och sjukgymnaster, sjuksköterskor. Arbetet handlar mycket om att hjälpa till, prata och stötta människor. Vi kan exempelvis hjälpa till att lindra en depression eller hjälpa människor att komma ut och röra på sig på promenader tillsammans med vårdhunden. Vi kan också hjälpa till att exempelvis träna ett sjukt ben som kan vara jobbigt att träna hos sjukgymnasten men med vårdhunden leker man fram rörelserna. I leken fokuserar man mer på hunden än sin smärta. Alla är så glada att få träffa hundarna och man ser vilken glädje de sprider.

Ett varierande jobb där man får se människor utvecklas

Det är väldigt roligt att arbeta som vårdhundsförare, det är det bästa jobbet man kan ha. Hundarna är alltid välkomna och vi får resultat på alla våra remisser. Jag får betalt för att jobba med min hobby och jag får träffa så många olika människor. Det är ett varierat jobb och den ena dagen är inte den andra lik. Jag får se hur människor utvecklas och hur de tar sin oförmåga och förvandlar den till en förmåga istället.

Fantastiska kollegor och frihet att styra sitt eget arbete

Jag har det bästa jobbet man kan tänka sig att ha, ett drömyrke som jag aldrig skulle vilja släppa. Jag får själv styra och planera mitt arbete vilket är väldigt skönt. Jag har fantastiska kollegor att jobba med och en frihet att kunna styra mitt arbete själv. Jag är tacksam att jag fick komma tillbaka till Ängelholms kommun efter min sjukskrivning och fick hjälp att hitta något som passar mig, det värderar jag mycket.

Carina med hundar