Translate

Lyssna

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Malena arbetar som måltidsbiträde

Att få jobba som måltidsbiträde på både café och äldreboenden är väldigt roligt då man får ett större umgänge med kollegor och lär känna väldigt mycket folk.

Malena

"Det är ett väldigt högt tempo men samtidigt väldigt roligt."

Att jobba som måltidsbiträde är både utmanade och roligt. Jag började jobba i Ängelholms kommun 2012 och kom då från restaurangbranschen. Jag hade önskemål om att få prova jobba i storkök och fick möjligheten att börja i kommunen. Jag har varit på olika ställen inom kommunen, allt från skolor till äldreboenden och café. Det har utvecklat mig i mitt yrke och gett mig mycket erfarenhet som jag har nytta av i mitt arbete. På restaurang jobbade jag med att tillaga de beställningar som vi fick in beroende på antalet gäster. I storkök inom t.ex. äldreboenden eller skolor tillagar vi en maträtt till över hundra personer som ska serveras ut samtidigt vilket jag tycker är kul och den typ av utmaning jag sökte. Det är ett väldigt högt tempo men samtidigt väldigt roligt. Det gäller att kunna lägga om sin tid och kunna planera.

Större delen av året arbetar Malena med att driva ett café på stadshuset

Som måltidsbiträde arbetar jag större delen av året med att driva ett café på stadshuset och under somrarna är jag ute i storkök på äldreboenden. I mina arbetsuppgifter ingår förberedelse, matlagning, catering, disk men även administrativa uppgifter så som inköp och fakturering. Jag är även handledare för praoelever som väljer att göra sin praktik hos oss samt för dem som får praktik via arbetsförmedlingen.

Bra kollegor och chefer som hjälps åt att förverkliga nya idéer

En annan anledning till varför jag trivs så bra med mitt arbete är mina fantastiska kollegor. Vi har ett bra samarbete och strävar hela tiden efter att göra saker och ting bättre. Att få jobba som måltidsbiträde på både café och äldreboenden tycker jag är väldigt roligt då man får ett större umgänge med kollegor och lär känna väldigt mycket folk. Jag har också väldigt bra chefer som tar sig tid och lyssnar på en vilket jag anser är väldigt viktigt. Har man nya idéer så får man hjälp med att förverkliga dem i den mån det är möjligt.

Malena 2