Translate

Lyssna

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Ing-Marie arbetar som lokalvårdare

Att jobba i Ängelholms kommun känns tryggt och bra. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb vilket är viktigt då vi spenderar större delen av vår vakna tid på arbetsplatsen.

Profil Ing-Marie

"Jag trivs väldigt bra med mitt jobb där jag känner att jag har stor frihet under eget ansvar"

Jag började jobba som lokalvårdare i Ängelholms kommun av ren tillfällighet för cirka 24 år sedan och har sedan dess stannat kvar i kommunen. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb där jag känner att jag har stor frihet under eget ansvar. Den möjlighet till flexibilitet som vi har i vårt arbete där vi till stor del själva kan styra vår arbetstid betyder väldigt mycket för mig. Jag har även fått möjligheten i Ängelholms kommun att läsa en kurs så jag kan hålla i SRY-utbildningar för nyanställda lokalvårdare vilket är jätteroligt.

Bra arbetskollegor som hjälper varandra

Som lokalvårdare är mina huvudsakliga arbetsuppgifter allt som ingår i städ, alltså damma, dammsuga, torka golv och städa toaletter. Jag har varit på olika ställen i kommunen inom lokalvården. Jag har städat både på skolor och kontor. Jag har haft den förmånen att under hela min tid i lokalvården ha bra arbetskollegor vilket jag anser är väldigt viktigt och en stor bidragande faktor till trivsel på arbetsplatsen. Vi hjälps alltid åt på de ställen där vi jobbar två och två och täcker för varandra vid behov.

Utvecklingen har underlättat arbetet

Att jobba i Ängelholms kommun känns tryggt och bra. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb vilket är viktigt då vi spenderar större delen av vår vakna tid på arbetsplatsen. Jag har alltid tyckt om att städa och kan under mina 24 år inom lokalvården se att en stor utveckling har skett vilket har underlättat vårt jobb enormt. De tunga svabbiga mopparna har ersatts med Microfibersystem och vi har numera färdiga städmoppar som vi kan använda istället. Vi har även maskiner vi kan använda om vi önskar det. Just nu provar vi t.ex. en ny metod inom städ som ska vara skonsammare för miljön, alltså att moppa golvet med enbart vatten utan några kemikalier vilket jag är väldigt positiv till. Vi har även fått paddor som ska underlätta i vårt arbete t.ex. när vi ska checka av de klassrum eller kontor som vi har städat istället föratt skriva på papper.

En drivande chef som bryr sig om sina medarbetare

Något som också får mig att stanna kvar i Ängelholms kommun förutom arbetskamrater och den frihet som vi har är min chef som är så drivande och försöker alltid komma på saker som kan underlätta i vårt arbete, som exempelvis paddorna. Detta betyder väldigt mycket och man känner sig sedd.

Ing-marie