Translate

Lyssna

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Stellan arbetar som omsorgspedagog

Det roligaste med mitt jobb är sammanhållningen. Det är ett väldigt utvecklande och roligt arbete där man får vara kreativ och där mycket glädje skapas.

Stellan2

"Man ger så mycket av sig själv men man får också mycket tillbaka"

Det roligaste med mitt jobb är sammanhållningen. Vi gör allting tillsammans med deltagarna. Vi skriver manus, sjunger och spelar teater tillsammans. Det är ett väldigt utvecklande och roligt arbete där man får vara kreativ och där mycket glädje skapas. Man ger mycket av sig själv men man får också mycket tillbaka av deltagarna och man känner sig väldigt uppskattad. 

Arbetar med musik och teater för att aktivera personer med funktionsnedsättning

Mitt arbete som omsorgspedagog inom daglig verksamhet innebär att sysselsätta och aktivera personer som har en funktionsnedsättning. Inom daglig verksamhet finns det olika grupper med skilda aktiviteter så som målning, montering, loppisarbete mm. I den grupp jag arbetar i är den huvudsakliga sysselsättningen musik och teater men även målning och läsning kan förekomma. Det kan vara väldigt varierande från dag till dag. Vissa dagar har vi musik på schemat och andra dagar gör vi t.ex. föreställningar. Vi har bland annat gjort ”Midsommarnattsdröm” nu i höstats vilket var väldigt lyckat. 

Bra arbetstider och samarbete med kollegor

Anledningen till att jag väljer att jobba i Ängelholms kommun är dels för att jag trivs så bra med mitt jobb men även på grund av mina kollegor som jag har ett väldigt bra samarbete med. Vi hjälps åt när det behövs vilket betyder mycket. Dessutom har jag väldigt bra arbetstider vilket ger mig möjlighet till mer fritid då jag inte behöver arbeta helger. Dessutom har vi nu flyttat till Ängelholms Revyteater med en större scen och bättre möjligheter att utvecklas i vårt arbete tillsammans med deltagarna.

Stellan gitarr
Stellan gitarr 2