Translate

Lyssna

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Tegelbruksbron blir orange för att uppmärksamma våld mot kvinnor och flickor

Den 25 november är det Orange Day, den internationella dagen för avskaffande av mäns våld mot kvinnor och flickor. För att uppmärksamma detta kommer Ängelholms kommun låta ljuspelarna att lysa i orange vid Tegelbruksbron.

Med kampanjen som startades av FN vill man uppmana regeringar, företag, organisationer, media, civilsamhället och privatpersoner runt om i världen att uppmärksamma och ta ställning till mäns våld mot kvinnor och flickor. Ängelholms kommun uppmärksammar kampanjen genom att se till att ljuspelarna vid Tegelbruksbron lyser i orange den 25 november.

Är man utsatt för våld finns det professionell hjälp att få.

– Familjefridsteamet arbetar för att förebygga våld i nära relation, det vill säga våld som sker i hemmet. Teamet finns till för att kunna hjälpa alla inblandade, den som blivit utsatt för våld eller har eller bevittnat våld och den som faktiskt använder sig av våldet, säger Charlotte Ekström och Carina Kamarakis på familjefridsteamet.

Den som vill kontakta familjefridsteamet kan vara anonym. Teamet har tystnadsplikt och för inte några journaler. Det är även kostnadsfritt.

Våld behöver inte vara fysiskt

Våld kan också vara ett avsiktligt användande av psykisk påverkan eller annan egenmakt och/eller övertag där syftet är att skada, skrämma tvinga fram eller hindra särskilda handlingar och beteenden. Även barn som bevittnat våld har upplevt våld. Våld kan också vara när någon riktar sin aggressivitet mot materiella ting till exempel i hemmet.

SIRI – gruppverksamhet för våldsutsatta kvinnor

I Ängelholm kan du som våldsutsatt kvinna träffa andra kvinnor med liknande erfarenheter. Gruppverksamheten kallas för SIRI där syftet är att ge den som är utsatt för våld möjlighet att förstå hur våldet har påverkat en som person för att sedan kunna öka sin självkänsla och återta kontrollen över sitt liv.

Familjefridsteamet

Kontaktuppgifter, våld i nära relationer Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Orange Day

FN:s webbplats UN Women Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tegelbruksbron

Tegelbruksbron

Andra sidor under ämnet Nyheter