Translate

Lyssna

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Ängelholm nominerad till årets Kvalitetskommun

Ängelholms kommun kan bli årets Kvalitetskommun. Det stod klart efter att nomineringarna till utmärkelsen presenterades på torsdagseftermiddagen.

Årets Kvalitetskommun tilldelas den kommun som lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Vilken kommun som tar hem utmärkelsen avgörs på Kvalitetsmässan den 12 november.

– Det är verkligen roligt att vi nått en så hög kvalitetsnivå inom kommunen att vi nu står som en av fem kommuner, som kan få utmärkelsen Årets Kvalitetskommun, säger kommundirektör Lilian Eriksson och fortsätter:

– Vi har arbetat systematiskt med att utveckla oss inom alla de åtta områden, som bedöms av SKL:s experter - allt från ledarskap, brukarfokus till demokrati och samhällsutveckling. Detta är inte en persons jobb, alla medarbetare och politiker samt våra medborgare har bidragit till att nomineringen blivit verklighet. Nu går vi en spännande tid till mötes i väntan på vilken kommun, som till sist står som vinnare år 2019

De andra nominerade är Luleå, Norsjö, Sollentuna och Vallentuna. Dessa fem kommuner kommer att granskas av en expertgrupp inom Sveriges Kommuner och Landsting.

Till Sveriges Kvalitetskommun utses den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Utmärkelsen delas ut under Kvalitetsmässans invigningsgala på GöteborgsOperan den 12 november. Det blir nionde gången priset delas ut. Tidigare vinnare är Botkyrka 2003, Umeå 2005, Lomma 2007, Stockholm 2009, Kungsbacka 2011, Örebro 2013, Kävlinge 2015 och Helsingborgs stad 2017.

Bakom nomineringarna står Sveriges Kommuner och Landsting och Kvalitetsmässan samt Saco och Vision.

Stadshuset Ängelholm

Andra sidor under ämnet Nyheter