Translate

Lyssna

För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.

Lindens gruppbostad bidrar till Musikhjälpen

Musikhjälpen pågår i Lund mellan den 10 - 16 december och årets tema handlar om personer med funktionsnedsättning. På Lindens gruppbostad i Ängelholm har det pärlats armband som har sålts på Funktionsstöds kontor i november. Inkomsterna från försäljningen kommer gemensamt lämnas över i glasburen i Lund.

Detta brinner vi för

Temat för musikhjälpen 2018 är Allas rätt att funka olika.

–Det är något vi verkligen brinner för. Vi blev riktigt taggade och bestämde oss för att trä armband med viktiga budskap på, för att sedan sälja dem. De pengar vi får in kommer vi sedan, allihop, åka ner till Lund med och lämna direkt i glasburen, säger Jenny Engdahl, enhetschef inom verksamhetsområde funktionsstöd.

Under projektet har alla bidragit på olika sätt och haft olika favoritsysslor. Vissa har pärlat armband, en del har varit hejarklack och andra har skött reklam och försäljning.

Varför behövs insamlingen?

I gruppen har man pratat om vad pengarna går till. Det finns cirka en miljon människor med funktionsnedsättning i världen. Av dessa bor 4 av 5 i länder där fattigdom, undernäring, vitaminbrist, sjukdom och skador är vanliga orsaker. Många lever också fattigt på grund av sin funktionsnedsättning och saknar möjlighet att försörja sig.

–Vi kan nu vara med och bidra till att de får bättre tillgång till vård, stöd och utbildning, och på så vis skapa sig en bättre framtid, menar Jenny Engdahl.

musikhjälpen

Andra sidor under ämnet Nyheter