För bästa upplevelse och funktion av denna webbplats vänligen aktivera javascript.
- Detta arbetar vi med
- Lärande och familj
Vi vill skapa en större helhet kring familj och skola.
Genom att fläta samman det sociala arbetsfältet med kommunens utbildningsverksamhet skapas bättre förutsättningar för att både arbeta förebyggande och tillfredsställa medborgarnas behov. Läs mer om våra olika verksamheter inom huvuduppdrag Lärande och familj nedan.
Sidans innehåll
Individ- och familjeomsorgen

Vi ger stöd till familjer och individer som behöver extra omsorg. Det är vårt jobb att se till att människor i utsatta livssituationer får rätt stöd och hjälp.
En stor del av vår verksamhet består av olika stödinsatser till föräldrar, barn och ungdomar. Det är också vi som ger stöd och råd till personer med missbruksproblem och deras anhöriga, och det är hos oss man ansöker om försörjningsstöd.
Behoven hos dem vi är till för kan se väldigt olika ut och ett nära samarbete med övriga verksamheter inom Lärande och familj gör det lättare för oss att ge rätt hjälp i tid.
Elevhälsan
Elevhälsans verksamhet är en del av skolans lärandeuppdrag. Vi stödjer elevernas hälsa och utveckling mot utbildningens mål. Vår roll är framförallt att arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Det är vårt jobb att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa. Vi arbetar också med att förbättra elevernas arbetsmiljö på olika sätt. Det ska också vara möjligt att erbjuda eleverna enklare sjukvårdsinsatser och hälsobesök. I det individuellt riktade arbetet har elevhälsan ett särskilt ansvar för att undanröja hinder för varje enskild elevs lärande och utveckling.
Vi är en stödfunktion i Lärande och familj och har ett nära samarbete med skolans övriga personal, liksom andra verksamheter och myndigheter som arbetar med barn och ungdomar.
Vuxenutbildning och arbetsmarknad

Kommunens vuxenutbildning och arbetsmarknadsenhet arbetar tillsammans för att ge vuxna möjligheter och kunskaper som gör att de kan delta i samhälls- och arbetslivet. Vi erbjuder bland annat grundläggande och gymnasial vuxenutbildning, svenska för invandrare, vuxenutbildning för personer med utvecklingsstörning (Särvux).
Hos oss kan man även gå vård- och omsorgsprogrammet, lärlingsutbildning till butikssäljare eller övriga gymnasiestudier som erbjuds på distans eller s.k. flexibelt lärande (blended learning).
I satsningen Ung i Ängelholm arbetar vi tillsammans med näringsliv och arbetsförmedling för att öppna dörrar in på arbetsmarknaden för unga i åldern 16-24 år. Vi har även ett Resurscenter där vi möter de som är i behov av mer omfattande stöd för att kunna etablera sig på arbetsmarknaden
Förskola och Grundskola

Verksamheten förskola och grundskola omfattar förskoleverksamhet, grundskola, skolbarnsomsorg, särskola och kulturskola.
Förskola, grundskola och särskola är indelade i tio rektorsområden och omfattar cirka 5500 elever. Förskoleverksamhetens uppgift är att, genom pedagogisk verksamhet, erbjuda barnfostran och omvårdnad och vi utgår alltid från varje barns behov. Vi arbetar även med särskoleverksamhet och kultur skola för barn och unga.
Gymnasieskola

Ängelholms gymnasieskola erbjuder den stora skolans möjligheter samtidigt som vi månar om programmens särart och en trygg miljö. För att vår undervisning ska vara modern och verklighetsanknuten samarbetar vi med arbetslivet och eftergymnasiala utbildningar.
Ängelholms kommuns gymnasieskola har cirka 1300 elever och erbjuder 14 nationella program, introduktionsprogrammen inom gymnasieskolan samt tre nationella program och individuella programmet inom gymnasiesärskolan. Vår verksamhet är fördelad på Rönnegymnasiet, Valhall College och Victoriaskolan.
Chefsstöd och utveckling

Invigningen av nyhemsskolan
Vi arbetar med verksamhetsövergripande områden för Lärande och familj för att samordna och stödja processer i verksamheterna. Exempel på arbetsområden som vi arbetar med är det systematiska kvalitets- och förbättringsarbetet, administrativt stöd, forsknings- och utvecklingssatsningar, IKT-utveckling och systemansvar, aktivitetssamordning, uppföljning, fakturahantering och ärendeberedning till välfärdsnämnden. Vi håller även i kontakter med externa samarbetspartners t.ex. högskola och universitet och fungerar som ett stöd till verksamhetens chefer.
Fick du hjälp av informationen på sidan?
Ge oss gärna feedback så att vi kan göra hemsidan och informationen bättre.